imker Ronald produceert lokale amsterdamse honing

Stadsimker Ronald / Greentribe

Ik, Ronald Borst, ben stadsimker in (of eigenlijk aan de randen van) Amsterdam waar ik op een 3 tal plekken bijenvolken onderhoud, en waar de bijen op hun beurt hun nuttige bestuivingswerk doen en mij van hun heerlijke honing voorzien. De honing is onder andere afkomstig van Wilgen, Bramen, Linde, en een grote verscheidenheid aan weide- en andere bloemen.

Na zo’n 6 jaar geleden mee gegaan te zijn met een vriend die een imkercursus wilde volgen, is mijn interesse voor deze insecten alleen maar toegenomen en sta ik nog steeds zo af en toe versteld van hun complexiteit als organisme en de veelheid en kwaliteit van de producten die ze maken. (denk naast de honing ook aan pollen, bijenwas en propolis).

De community waar ik onderdeel van uitmaak heet ecocommunity Green Tribe, vandaar het logo op de honingpotjes. We doen op dit moment ons best een braakliggend terreintje in de stad om te toveren tot groene oase met veel groentetuintjes, een kweekkas, kippen en natuurlijk een aantal bijenvolken.

Zie voor meer info de website van Green Tribe en koop hier de honing!