BeCollective

BeCollective is een coöperatief op Kreta, en produceert op milieuvriendelijke wijze olijfolie, zeezout, balsamico en daaraan gerelateerde producten. In de context van de economische crisis in Griekenland besloten de initiatiefnemers zichzelf te organiseren en een eigen bedrijf op te zetten, waarin de medewerkers zelf de beslissingen maken en zich in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Zo hopen ze een voorbeeld te geven aan anderen hoe vrij en gelijkwaardig samen te werken. Een deel van de opbrengst gaat naar sociaal-activistische projecten.

“We vinden het noodzakelijk om structuren te creëeren die de bestaande kapitalistische economie zowel ethisch als praktisch tegenspreken. Structuren die ons in staat stellen in ons levensonderhoud te voorzien, zelf-georganiseerd en met waardigheid.”

Ze produceren zo oprecht en zo biologisch mogelijk als zij kunnen, de omringende boeren echter niet. Omdat een daadwerkelijk biologische productie onder die omstandigheden niet mogelijk is en ze het als een leugenachtige marktstrategie zien, weigeren ze het Bio-label. Principieel én lekker, koop hier hun producten en steun de strijd voor een betere wereld.

https://becollective.espivblogs.net/