Verzending of zelf ophalen?

Verzending of zelf ophalen?

Bij verzending wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede dozen en verpakkingsmateriaal. Voor  de meeste verzendingen maak ik gebruik van PostNL, omdat die het meest betrouwbaar zijn. Voor verzending tot 23kg wordt €5.50 gerekend. Vanaf €50 is verzending gratis. Voor België geldt 8,35 onder 70 euro, daarboven gratis. Wij betalen respectievelijk 6,15 en 9,- euro exclusief btw om het pakket naar je te verzenden, zie de website van My Parcel. Zoals je ziet kunnen we, als De Vrije Markt enorm groeit, uiteindelijk op lagere verzendkosten uitkomen. We hebben zeker uitzicht om over 250 pakketten per jaar te gaan, waarna de verzendkosten voor ons voor elk daaropvolgend pakket 20 cent lager worden (de eerste 250 kosten dan nog steeds 6,15). Meer dan dat is nog toekomstmuziek. Meer inkopen dan 23kg? Neem dan contact op via vrijemarkt[a]disroot.org. Retourzending is mogelijk, zie de algemene voorwaarden.

Zelf ophalen in Amsterdam? Graag! Dat kan in de schinkelbuurt. Dan zijn er natuurlijk geen verzendkosten, en krijg je ook nog eens 10% korting vanaf 50 euro, daaronder 5%. Klik op ‘afhalen’ bij het afrekenen en betaal via directe bankoverschrijving. Dan sturen we de rekening terug met de korting.

Verzendingen binnen de ring van Amsterdam gaan zo mogelijk (als het in hun schema past) met de fietskoeriers van ZZP-collectief Deadline. Net als de bedrijven waar de Vrije Markt producten van verkoopt, worden beslissingen daar gezamenlijk genomen – zonder bazen!  Veel beter dan PostNL natuurlijk, die haar medewerkers gevangen houdt in constructies van schijnzelfstandigheid en een moordende werkdruk. En met de fiets is natuurlijk ook veel beter voor t milieu dan met zo’n busje. We zijn er trots op deze eerste, bescheiden stap te zetten in de bevrijding van onze distributie. Heb je zelf nog behoefte aan goede, vrije fietskoeriers in Amsterdam? Neem contact met ze op via deadline.amsterdam@gmail.com .

Fietskoerier van Deadline