Alon’s Pickles

Alon's Pickles

In de keuken van Alon’s Pickles in het pittoreske Nieuwendam (Amsterdam-Noord) worden lokale en biologische groenten gefermenteerd in houten vaten en keramische potten. Met het fermenteren willen ze een origineel volksambacht uitdragen die meer in balans is met onze lokale leefomgeving. Minder specerijen, meer kruiden en meer aromatische groenten. Het specifieke karakter van de groente krijgt veel aandacht en het aanbod verandert hierdoor met de seizoenen.

Alon heeft zich als doel gesteld om de relatie tussen mensen en hun voedsel te verbeteren. Dat wil zeggen een gezondere spijsvertering, een gezonder voedselsysteem en een gezondere eetcultuur. Dit doen ze door:
– Het behouden van groentes en de oorspronkelijke voedselcultuur;
– Alleen te werken met producten die volgens bepaalde sociale en ecologische standaarden tot stand zijn gekomen;
– Verkoop op markten en samenwerking met kleine ondernemingen en lokale boeren;
– Geen gebruik te maken van pasteuriseren en onnatuurlijke conserveermiddelen;
– Groenafval aan varkens te geven of te composteren;
– Voor transport gebruik te maken van door mens aangedreven (bak)fietsen.

Het bedrijf is opgericht door Alon, die er de meeste tijd in steekt. Daarnaast heeft hij wat mensen ingehuurd om hem te helpen, die een hoger uurloon hebben dan Alon zelf. Besluiten worden gemaakt in horizontale vergaderingen van alle medewerkers die daarin geïnteresseerd zijn. Het doel is om uiteindelijk uit te groeien tot een werkerscoöperatie. Een mooi voorbeeld van een bedrijfje in de overgangsfase tussen vrije ZZP’er en vrij bedrijf, daar helpen en genieten we natuurlijk graag aan mee! Jij toch ook? Bestel de producten hier.

Menu