Finca Biloba

Finca Biloba, producent van permacultuur olijfolie

 

Finca Biloba is een project voor het leven. Naast de olijfolie wie wij verkopen worden er ook advocados en saffraan geproduceerd. Het is bovendien een plek waar mensen van over de hele wereld bij elkaar kunnen komen om weer de verbinding aan te gaan met de natuur. Dit is ingebed in de permacultuur-filosofie, in de ideeën van “Earth Care, People Care, Fair Share.” Losjes te vertalen als zorgen voor de aarde, zorgen voor de mensen en eerlijk delen.

In het creëeren van een natuurlijk paradijs op voorheen verwaarloosds land, volgt Finca Biloba de principes van de permacultuur. Permacultuur is geïnspireerd door de traditionele landbouw van inheemse volkeren, en gaat nog een flinke stap verder gaat dan ‘biologisch.’ Het gaat om het ontwerpen en/of in stand houden van ecosystemen, op een manier dat de natuur en de mens daar het meest aan heeft. Het blijft niet alleen weg van giftige chemicaliën, kunstmest en de monocultuur die dat nodig heeft (denk aan van de uitgestrekte velden met alleen maar tarwe of maïs); het ondersteunt actief de genezing van onze planeet en is onderdeel van een fundamenteel ander economisch systeem. Waar mens en natuur samenwerken in plaats van tegen elkaar (of in het ‘beste’ geval langs elkaar).

Het hart van Finca Biloba ligt in haar passie voor zeldzame soorten bomen. Met veel moeite zijn die naar Finca Biloba gebracht, en ze zijn dan ook ontzettend trots om ze met bezoekers te kunnen delen.

Volg Finca Biloba ook op instagram, zie hun website en koop hier de extra vergine olijfolie.

Menu