Kitchen Witchery

amsterdamse zeep

Kitchen Witchery is een ZZP-bedrijfje in Amsterdam, van een vrouw die graag natuurlijke producten maakt. Tijdens haar studie realiseerde ze zich hoeveel chemicaliën er in haar persoonlijke verzorgingsproducten zaten. Ze kwam er daarbij achter dat veel mensen gevoelig zijn voor verschillende wasmiddelen, waaronder haarzelf. Daarom begon ze die zelf te maken. Toen ze haar zeep begon te delen met vrienden, werden velen van hen enthousiast over hoe gezond hun huid aanvoelde na het gebruik er van. Wat begon als een leuk projectje, heeft langzaam haar hele huis over genomen.

Kitchen Witchery zeep is veganistisch en dierproefvrij, met vertrouwde en milieuvriendelijke ingrediënten. Ze bevatten vele combinaties van essentiële olieën. Het maakt gebruik van een traditioneel zeep productieproces genaamd “cold process”. In dit proces worden hoge kwaliteit plantaardige olieën met loog en water gecombineerd. Dit zet een chemische reactie in gang (“verzepen”), die uiteindelijk in zeep resulteert. De zeep wordt gemaakt in kleine batches en krijgt voldoende tijd om uit te harden (6 weken), wat zorgt voor een ambachtelijke zeep van hoge kwaliteit.

“Elke zeep is een kunstwerkje. Omdat de zeep handgemaakt is, is er geen manier om te garanderen dat elke zeep er hetzelfde uit ziet. Zowel binnen dezelfde batch als tussen verschillende batches. Om de zeep fris en mooi te houden kun je deze het beste op plek zonder direct zonlicht bewaren. Gebruik een zeepschaaltje dat het vocht goed afvoert zodat de zeep droog blijft wanneer je deze niet gebruikt. Wat is het witte laagje op de zijkant van mijn zeep? Dit is waar de zeep in contact is geweest met lucht tijdens het productieproces. Het is cosmetisch en dit was je er gemakkelijk af. Ik laat het er op zitten zodat je zeker weet dat jij de eerste persoon bent die zich wast met deze zeep.”

Bestel de zeep hier of via de website van Kitchen Witchery.

Menu