biologische rode wijn productie in extremadura

ACTYVA / Kirios de Adrada

De wijngaarden van onze biologische wijn liggen in de zogenaamde Ribera del Duero, op 1000 meter hoogte in het zuiden van de provincie Burgos. Aan de oevers van de rivier de Douro groeien oude druivensoorten op kalksteen en steenachtige grond. Daarbij gaat het om soorten als Garnacha, Pirules, Albillo, Tempranillo, Monastrell en Bobal.

De individuele wijnstokken zijn soms meer dan 100 jaar oud. Ze danken hun overleving aan Jesús Lázaro en Maite Perera. Het familiebedrijf Kirios de Adrada houdt zich niet alleen bezig met het behoud van historisch waardevolle druivenrassen. Het was ook het eerste in de Ribera del Duero dat volgens biologische normen produceerde.

De bereiding van de biologische wijn maakt geen enkel gebruik van chemicaliën. Onkruid wordt bestreden met de schoffel en met lichte machines. De druiven worden bij de wijngaard geplukt en de dozen worden dezelfde dag naar de wijnkelder gebracht. De gisting wordt veroorzaakt door de natuurlijke gist van de druiven. De wijn wordt later niet gefilterd of geklaard, en hij brengt minstens 6 maanden in de fles door.

Het produceren van wijn zonder additieven vereist speciale zorg tijdens het hele proces. Maar het creëert de natuurlijke alchemie die de druiven tot een onderscheidende, authentieke wijn met unieke smaken maakt. De Verano Àcrata is speciaal geproduceerd voor de vrije coöperatie ACTYVA (opgericht door CNT Extremadura) en Union Coop. Meer dan een eerbetoon aan de vroegere vrijheidsstrijd, financiert het ook de huidige. Hef er samen het glas op, bestel de biologische wijnen hier. Proost!