Permacultuur Chocola (63%) met Mango (50g)

3.80 incl btw

Hoogkwalitatieve chocola uit permacultuur-landbouw, met mango. Afkomstig van inheemse democratische boerencoöperaties in het amazonegebied.

50 gram. Minstens 69% cacao.

Ingrediënten: cacaomassa, suiker, cacaoboter, mangostukjes (1%), mango-essence, vanille. Cacao: minimaal 63%. Kan sporen bevatten van melk, soja, pinda’s, noten of gluten.

 

Uitverkocht

Categorie: Tags: ,

Beschrijving

De Kallari-chocolade is afkomstig van uit directe handel met de inheemse, kleine boerencoöperatie Kallari en andere soortgelijke kleine initiatieven in het Amazonegebied. Democratische besluitvorming en vrouwenrechten staan centraal in deze coöperaties. De cacao is afkomstig uit voedselbossen. In voedselbossen worden vele verschillende planten naast elkaar verbouwd en verzorgd. Daarbij ligt de nadruk op meerjarige planten en hun wederzijdse, ondersteunende interacties. Dit alles in combinatie met de aarde waarop zij groeien en de dieren die er een thuis vinden. Het is een concept dat in het westen bekend is binnen de ‘permacultuur.’ Permacultuur is een filosofie geïnspireerd door inheemse tradities, en gaat nog een flinke stap verder dan ‘biologisch.’ Het gaat om het ontwerpen en/of in stand houden van ecosystemen, op een manier dat de natuur en de mens daar het meest aan heeft. Het blijft niet alleen weg van giftige chemicaliën, kunstmest en de monocultuur die dat nodig heeft (denk aan van de uitgestrekte velden met alleen maar tarwe of maïs); het ondersteunt actief de genezing van onze planeet en is onderdeel van een fundamenteel ander economisch systeem. Waar mens en natuur samenwerken in plaats van tegen elkaar (of in het ‘beste’ geval langs elkaar).

De cacao wordt in het land van herkomst (Ecuador) verwerkt tot chocola. Dat is vrij uniek, omdat in de overgrote meerderheid van gevallen deze productie plaatsvindt buiten het land van oorsprong (bijvoorbeeld in Europa). Door de chocola in het land van herkomst te produceren, onder toezicht van de cacao-boeren, blijft zoveel mogelijk waarde bij daar in plaats van dat zij blijft steken bij vele tussenpersonen en westerse bedrijven. De chocola wordt vervolgens naar Europa geïmporteerd door Kallari Futuro, een bedrijf opgericht door Raquel, een inheemse vrouw uit één van de boerenfamilies die is aangesloten bij de genoemde cacao-coöperatie.

Meer weten? Lees hier verder.

Menu